2024 Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programları Kayıt Duyurusu
2024 Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programları Kayıt Duyurusu

2024 SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMLARINA YERLEŞEN ADAYLARIN KAYIT İŞLEMLERİ


  • 08-10 Ekim 2024 tarihleri arasında tüm adaylarımız https://www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden elektronik kayıt yaptırabileceklerdir.
  • https://www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden elektronik kayıt yaptıramayan adaylarımızın kayıtları 08-15 Ekim 2024 tarihleri arasında Erciyes Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemine https://obisis.erciyes.edu.tr/ giriş yaparak şifremi bilmiyorum sekmesinden şifre oluşturup YENİ KAYIT sekmesinden kayıt yapmaları gerekmektedir. OBİSİS üzerinden kayıt işleminin nasıl yapılacağı hakkında hazırlanan yardım dosyasına ulaşmak için TIKLAYINIZ
  • https://www.turkiye.gov.tr e-devlet ve obisis.erciyes.edu.tr internet adresi üzerinden elektronik kayıt yaptıran öğrencilerin ayrıca belge teslim etmelerine gerek yoktur.
  • Başka bir yükseköğretim kurumunda kaydı bulunan öğrencilerin aynı anda eş düzey iki programda (ön lisans-ön lisans veya lisans-lisans) kaydı bulunamayacağı için Üniversitemize kayıt yaptırmak üzere başvuruda bulunan adayların kaydının bulunduğu yükseköğretim kurumundan kaydını sildirmesi gerekmektedir. (Açıköğretim ve uzaktan öğretim programları hariç)

DERS İNTİBAKI NASIL VE NE ZAMAN YAPILIR:

Sağlık Lisans Tamamlama İle Üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerin sadece yerleştiği sınava esas olan ön lisans programı öğrenimi sırasında alınan dersler üzerinden intibak işlemlerı yapılacaktır.

Üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler, (Önlisans ve Lisans yönetmeliğinin 14 maddesi 6 bendine göre) daha önce yükseköğretim kurumlarında başarmış oldukları dersler için en geç Güz Döneminin başlamasını takip eden iki hafta(15 gün) içerisinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gelerek intibak işlemini başlatması gerekmektedir.

İntibak işlemi kayıt işleminden sonra 1 kere yapıldığından bu işlemi yaptırmayan öğrenciler intibak haklarından vaz geçmiş sayılırlar. İntibak işlemini başlatan öğrenciler ÖBİSİS üzerinden sadece yerleştiği sınava esas olan ön lisans öğrenimine ait ders bilgilerini ve notlarını sisteme girdikten sonra not durum belgelerini ve ders içeriklerini intibak komisyonlarına şahsen teslim etmek zorundadır. Komisyon tarafından yapılan intibak işlemi sonunda öğrenciler bu rapor neticesinde almaları gereken dersleri almak ve başarılı olmak zorundadır.


*** KAYIT ESNASINDA BİR ADET FOTOĞRAF İLE BAŞVURU YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR. 

07 Ekim 2024 Pazartesi
Toplam 0 görüntüleme