2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı EK.1 Yabancı Uyruklu Öğrenci Yerleştirme Sonuçları ve Kayıt Duyurusu
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı EK.1 Yabancı Uyruklu Öğrenci Yerleştirme Sonuçları ve Kayıt Duyurusu

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Ek-1 Yabancı Uyruklu Öğrenci olarak Üniversitemizde öğrenim görmek isteyen adayların başvuruları komisyonumuz tarafından değerlendirilmiş ve yerleştirme işlemi yapılmıştır. Üniversitemize yerleştirilmesi yapılmış adaylara elektronik ortamda Kabul Mektubu, öğrenim ücretini %25’ini 23-25 Eylül 2024 tarihlerinde aşağıda belirtilen banka hesabına ödeme yapan aday öğrencilere gönderilecektir. Belirtilen tarihlerde ödeme yapmayan aday öğrencilere kabul mektubu gönderilmeyecektir. 


Yerleştirme Sonucunuzu https://obp.erciyes.edu.tr adresinden, başvuruda kullanmış olduğunuz kullanıcı adı ve şifrenizle öğrenebilirsiniz. 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) uyarınca liste açık olarak yayımlanmamaktadır.

Önemli Not :

*** 2024-2025 Eğitim - Öğretim Yılı Ön Lisans ve Lisans Programlarına Yurtdışından Öğrenci Kabulü EK-1 yerleştirme işlemi sonucunda ön kayıt hakkı kazanan öğrencilerin, kesin kayıt hakkı kazanabilmesi için 23-25 Eylül 2024 tarihleri arasında 2024-2025 eğitim - öğretim yılına ait öğrenim ücretinin %25’ini yatırmaları gerekmektedir. Öğrenim ücretinin %75’i kesin kayıt tarihleri içerisinde yatırılacaktır.
****Ön kayıt yaptırmak için öğrenim ücretinin %25’ini yatıran öğrencilerin kesin kayıt yaptırmaktan vazgeçmeleri halinde yatırmış oldukları öğrenim ücreti iade edilmeyecektir. (Sadece öğrenim vizesi alınamaması durumunda ve bu durumun belgelendirilmesi halinde iade edilecektir.)
****Kayıt hakkı kazanıp, kayıttan önce ön kayıt yaptırmayan ve öğrenim ücretinin %25’ini yatırmayan öğrenciler kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Ek-1 Yurt dışından öğrenci kabulü işlemleri sonucunda, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında Üniversitemiz yükseköğretim programlarına girmeye hak kazanan adayların 23-25 Eylül 2024 tarihleri arasında ön kayıt için öğrenim ücretinin %25'ini yatırmaları, bu işlemi yapan öğrencilerin kesin kayıt için 26 Eylül –  11 Ekim 2024 tarihleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına Şahsen müracaat ederek kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. 

Ödeme İçin Banka Hesap Bilgileri :

Banka adı: Halk Bankası
Hesap Adı : ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 
Hesap numarası: 04000096
IBAN Numarası : TR590001200124100004000096
Şube kodu: 1241
SWIFT kodu: TRHBTR2A
Banka adresi: Adres: Halk bankası Erciyes Üniversitesi Şubesi Prof. Dr. Turhan Feyzioğlu Cad. No: 25 38030 Melikgazi/KAYSERİ

Aşağıdaki örnekte gösterildiği gibi işlem açıklamasına adınızı, soyadınızı ve pasaport numaranızı yazmanız zorunludur. Aksi takdirde ödeme bilgileriniz tarafımızca teyit edilmeyecektir. İlgili tarihler arasında kesin kayıt işlemlerini tamamlamayanların ücretleri kesinlikle iade edilmez.
Sadece eğitim vizesi başvuruları reddedilenler, bu durumu belgelemeleri halinde ön kayıt ücretinin transfer masrafları düşüldükten sonra geri ödemesini alabilirler. 

**Örnek makbuz açıklaması (işlem açıklamanıza yazılacak) Malik Omar Hasan, pasaport numarası: AA1111111


(Kesin Kayıt İşlemleri Şahsen Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gelerek yapılacaktır.)


KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

1. Sınav Sonuç belgesinin aslı,

2. Pasaportun aslı ve Türkçe ‘ye çevrili noterden onaylı fotokopisi, (Pasaportu olmayan öğrencilerin kayıtları yapılmayacaktır.)

3. Lise Diploması: Lise diploması veya geçici mezuniyet belgesinin aslı, Türkçeye çevrilmiş noter veya konsolosluk onaylı kopyası. (Lise son sınıf öğrencileri için durumlarını kanıtlar öğrenci belgesi ve Türkçeye çevrilmiş noter veya konsolosluk onaylı kopyası).

4. Yabancı uyruklu adaylardan, Türkiye dışından gelenler için öğrenim vizesi, Türkiye'dekiler için ikamet izin belgesi,

5. Uluslararası geçerliliği olan Yabancı Dil - Türkçe yeterlik belgesinin ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan onaylanmış aslı,

6. Devlet Üniversitelerinden örgün (yüz yüze) eğitim alıp veya sınavlarında başarılı olan ya da Yunus Emre Enstitüsü tarafından verilmiş olan C1 düzeyinde Türkçe yeterlilik belgesi aslı,

7. İkametgâh tezkeresi,

8. Yabancı Uyruklular Kimlik Numarası,

9. Yurda Giriş Çıkış Belgesi: T.C. uyruklu olup lise öğrenimini yurt dışında tamamlamış olan öğrencilerin e-devlet 'ten barkotlu olarak ya da İl Emniyet Müdürlüklerinden ıslak imza ve mühürlü olarak tüm lise öğrenimleri boyunca yurt dışında geçirdikleri süreyi belirtecek şekilde yurda giriş çıkış belgesi ibraz etmeleri gerekmektedir.

10. 1 Adet 4,5x6,0 ebadında fotoğraf (Fotoğraflar son 6 ay içerisinde, ön cepheden çekilmiş ve adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalı.)

11. Kabul Mektubu

12. Genel Sağlık Sigortası (GSS) belgesi (Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı),

13. 2024-2025 eğitim – öğretim yılı Güz yarıyılına ait öğrenim ücretini yatırdığınıza dair dekont (Kayıt esnasında öğrenci bilgileri oluşturulduktan sonra yatırılacaktır.


Katkı Payı / Öğrenim Ücreti tutarları için TIKLAYINIZ.


KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

1. Kayıt Hakkı Kazanmış öğrenciler Kesin kayıt hakkı kazanabilmeleri için 23-25 Eylül 2024 tarihleri arasında öğrenim ücretinin %25'ini yatırmaları gerekmektedir. Ödeme yapan aday öğrenciler 26 Eylül - 11 Ekim 2024 tarihleri arasında Erciyes Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemine https://obisis.erciyes.edu.tr/ giriş yaparak şifremi bilmiyorum sekmesinden şifre oluşturup ÖN KAYIT YAPMALARI,  Ön Kayıt İşlemleri yapıldıktan sonra, Kesin Kayıt için   26 Eylül - 11 Ekim 2024 tarihleri arasında kayıtta istenilen belgelerle birlikte Şahsen Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına kayıt tarihleri içerisinde başvuru yapmaları gerekmektedir.

2. İlanda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

3. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.

4. Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

5. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

6. T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) vatandaşlığından ayrıldıklarını belirten adayların T.C. vatandaşlığından ayrıldıklarına dair Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden alacakları belge ile durumlarını belgelemeleri gerekmektedir.

20 Eylül 2024 Cuma
Toplam 0 görüntüleme