Mezun Öğrencilerimizin YÖKSİS, ÖSYM - E Devlet Güncellemesi

Üniversitemiz Eski Mezunlarının Dikkatine..

Ülke genelinde yürütülen YÖKSİS veri tabanı çalışmaları kapsamında bütün kamu kurumları YÖKSİS veri tabanına entegre olmaktadır. Bu nedenle üniversitemizden geçmiş yıllarda (genellikle 2003 yılı ve öncesi) mezun olan öğrencilerin mezuniyetleri E-devlet, ÖSYM, YÖK, Milli Eğitim vb. kurumlarda görünmemektedir. Bunun nedeni 2003 yılı ve önceki yıllarda okuyan öğrencilerin T.C. Kimlik numaralarının Üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sisteminde bulunmamasıdır. Bu durumdan dolayı problem yaşayan mezunlarımızın ogrenci@erciyes.edu.tr e-posta adresine T.C. kimlik numarasının olduğu nüfus cüzdanı, Transkript Belgesi (varsa) ve Diplomalarının (Geçici Mezuniyet Belgesinin) ön ve arka yüzlü suretleri ile birlikte ekteki dilekçeyi doldurarak göndermeleri gerekmektedir.(Taranmış olması veya okunabilir çözünürlükte cep telefonu ile fotoğrafının çekilmiş olması da yeterlidir.) Bu başvuru işlemi sonucunda mezuniyet güncellemesi 7 iş gününde yapılacaktır. (Bu başvuru ile sadece ERCİYES  ÜNİVERSİTESİ mezunlarına hizmet verilmektedir. Eğer başka bir Yükseköğretim Kurumundan mezun olduysanız ilgili kurum ile irtibata geçmeniz gerekmektedir. )

Başvuru Dilekçesi Örneği İçin TIKLAYINIZ

İşleminizin hızlı bir şekilde yapılabilmesi için e-posta ile başvuru yapmanız önerilir. Faks ile başvuru yapmak isteyenler için Faks numarası : 0352 437 20 23.

Önemli Not : Elektronik posta veya Faks ile başvuruda bulunan öğrencilerin işlemleri 7 iş gününde yapılacağından, başvuru süresinden sonra 7 iş günü geçmesine rağmen güncellemesi yapılmayanların Elektronik posta veya Faks’ın ulaşıp ulaşmadığının teyidi için 0352 437 49 47 numaralı telefon ile görüşebilirsiniz.

--- Mezuniyet bilgisi Üniversite tarafından güncellenen mezunlar ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden başvuru yapıyorsa aşağıdaki ekran alıntısında belirtildiği gibi "eğitim bilgilerim" menüsü altında bulunan "eğitim bilgilerimi e-okul / YÖKSİS ten güncelle" butonuna basması gerekmektedir.

--- E-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden mezuniyet belgesi almak veya sorgulamak isteyenler aşağıdaki ekran alıntısında belirtilen yolu takip edebilirler.

1

ÖNEMLİ NOT : Milli Eğitim bakanlığına bağlı Enstitü ve Yükselokul, Yurtdışı, Polis Akademisi mezunları YÖK Sisteminde yer almadığından YÖK tarafından şuan elektronik olarak yapılacak bir işlem bulunmamaktadır.

ÖNEMLİ NOT : Elektronik posta veya Faks ile başvuruda bulunan öğrencilerin işlemleri 7  iş gününde yapılacağından, başvuru süresinden sonra 7  iş günü geçmesine rağmen güncellemesi yapılmayanların Elektronik posta veya Faks’ın ulaşıp ulaşmadığının teyidi için 0352 437 49 47 numaralı telefon YÖKSİS Güncelleme Servisi ile görüşebilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT : Ekler kısmında talep edilen ilgili Evraklardan eksik belge olursa YÖKSİS güncelleme işlemleri Yapılmamaktadır.