Üniversitemizde Yürütülen Pedagojik Formasyon Derslerinden Öğretmenlik Uygulaması Dersi Süreci Hakkında Bilgilendirme (Uygulama Okulları)

1. Öğretmenlik Uygulaması dersi, haftalık 1 saat olarak öğrencilerin kendi bölümlerinde ders sorumlusu/uygulama öğretim elemanı tarafından yürütülecektir.

2. Öğretmenlik Uygulaması dersinin MEB’e bağlı okullarda gerçekleştirilecek haftalık 8 saatlik uygulaması bulunmaktadır.

3. Öğrencilerin kendilerine tanımlanan okullara ulaşıp ilgili uygulama öğretmenleriyle iletişim kurmaları gerekmektedir.

4. Öğrencilerin güz dönemi boyunca haftalık 8 saat olmak üzere toplam 96 saat uygulamayı tamamlaması gerekmektedir.

5. Öğretmenlik Uygulaması dersinde devamsızlık hakkı bulunmamaktadır.

6. Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızın Öğretmenlik Uygulaması dersinin içeriği ve süreci hakkında bilgi sahibi olmaları için hazırlanan Öğretmenlik Uygulaması Rehberi ekte sunulmuştur.

26 Şubat 2024 Pazartesi