2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Yabancı Uyruklu Öğrenci Ek -2 Yerleştirme Sonuçları ve Kayıt Duyurusu
2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Yabancı Uyruklu Öğrenci Ek -2 Yerleştirme Sonuçları ve Kayıt Duyurusu

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Yabancı Uyruklu Öğrenci olarak Üniversitemizde okumak isteyen adayların ek-2 başvuruları komisyonumuz tarafından değerlendirilmiş ve yerleştirme işlemi yapılmıştır. Üniversitemize yerleştirmesi yapılmış adaylara elektronik ortamda Kabul Mektubu gönderilecektir.

Yerleştirme Sonucunuzu https://obp.erciyes.edu.tr adresinden, başvuruda kullanmış olduğunuz kullanıcı adı ve şifrenizle öğrenebilirsiniz. 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) uyarınca liste açık olarak yayımlanmamaktadır.

Yurt dışından öğrenci kabulü işlemleri sonucunda, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Üniversitemiz yükseköğretim programlarına girmeye hak kazanan adayların kesin kayıt işlemleri


01-12 Ocak 2024  tarihleri arasında yapılacaktır.

(Kayıtlar Şahsen Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gelerek yapılacaktır.)


** Ek yerleştirme sonucuna göre Üniversitemize kaydı yapılacak öğrenciler 2023-2024 eğitim - öğretim yılı Bahar yarıyılında öğrenime başlayacaklardır.


KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER
1. Sınav Sonuç belgesinin aslı,

2. Pasaportun aslı ve Türkçe‘ye çevrili noterden onaylı fotokopisi,

3. Yabancı uyruklu adaylardan, Türkiye dışından gelenler için öğrenim vizesi, Türkiye'dekiler için ikamet izin belgesi, 

4. Uluslararası geçerliliği olan Yabancı Dil - Türkçe yeterlik belgesinin ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan onaylanmış aslı,

5. Devlet Üniversitelerinden örgün (yüz yüze) eğitim alıp veya sınavlarında başarılı olan ya da Yunus Emre Enstitüsü tarafından verilmiş olan C1 düzeyinde Türkçe yeterlilik belgesi aslı,

6. İkametgâh tezkeresi,

7. Yabancı Uyruklular Kimlik Numarası,

8. Yurda Giriş Çıkış Belgesi: T.C. uyruklu olup lise öğrenimini yurt dışında tamamlamış olan öğrencilerin e-devlet'ten barkodlu olarak ya da İl Emniyet Müdürlüklerinden ıslak imza ve mühürlü olarak tüm lise öğrenimleri boyunca yurt dışında geçirdikleri süreyi belirtecek şekilde yurda giriş çıkış belgesi ibraz etmeleri gerekmektedir.

9. 1 Adet 4,5x6,0 ebadında fotoğraf (Fotoğraflar son 6 ay içerisinde, ön cepheden çekilmiş ve adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalı.)

10. Kabul Mektubu

11. 2023-2024 eğitim – öğretim yılı Bahar yarıyılına ait öğrenim ücretini yatırdığınıza dair dekont, (Kayıt esnasında öğrenci bilgileri oluşturulduktan sonra yatırılacaktır.


Katkı Payı / Öğrenim Ücreti tutarları için TIKLAYINIZ .


KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

1. Kesin Kayıt Hakkı Kazanmış öğrenciler kesin kayıttan önce (Ön Kayıt Tarihleri 01-12 Ocak 2024); Erciyes Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemine https://obisis.erciyes.edu.tr/ giriş yaparak şifremi bilmiyorum sekmesinden şifre oluşturup ÖN KAYIT YAPMALARI gerekmektedir. ONLINE ÖN KAYIT işleminin nasıl yapıldığına dair bilgiye erişmek için lütfen TIKLAYINIZ

2. Ön Kayıt İşlemleri yapıldıktan sonra, Kesin Kayıt için yukarıda belirtilen kayıtta istenilen belgelerin Şahsen Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına kayıt tarihleri içerisinde teslim edilmesi gerekmektedir.

3. İlanda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

4. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.

5. Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

6. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

7. T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) vatandaşlığından ayrıldıklarını belirten adayların T.C. vatandaşlığından ayrıldıklarına dair Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden alacakları belge ile durumlarını belgelemeleri gerekmektedir.

12 Aralık 2023 Salı
Toplam 0 görüntüleme