Türkiye Burslu Öğrenci Kayıt Duyurusu !!!

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında Üniversitemiz yükseköğretim programlarında öğrenim görmek üzere “Türkiye Burslusu” statüsünde yerleştirilen adayların, kesin kayıt  işlemleri 19-30 Eylül 2022 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca yapılacaktır.

TÜRKİYE BURSLUSU ÖĞRENCİLERDEN İSTENEN BELGELER

1. Öğrenim vizesi alınmış pasaportun Türkçe’ye çevrili onaylı örneği (Öğrenim vizesini, Türkiye dışından gelen adaylar Türkiye’nin dış temsilciliklerinden, Türkiye’de bulunan adaylar ise İl Emniyet Müdürlüklerinden alabilirler),
  2. İkamet Tezkeresi onaylı örneği. (Daha önce Türkiye’de İkamet Tezkeresi alan öğrenciler için)
  3.  Lise diplomasının veya lise çıkış belgesinin Türkçe’ye çevrilmiş onaylı sureti ve lise diplomasının veya çıkış belgesinin onaylı örneği,
  4. Adayların lise diplomalarının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yada ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği’nden alınacak “Denklik Belgesi”
  5. Resmi Transkript (Not Dökümü): Adayların lisede aldıkları dersleri ve notlarını gösteren ve lise müdürlüğünce onaylanmış resmi transkript. Transkriptin ayrıca Türkçe’ye çevrilmiş onaylı örneği de kayıt sırasında verilecektir.
  6. 1 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR:

1-)  Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz

2-) Gerçeğe aykırı beyanda bulunan adaylar hakkında gerekli yasal işlemler yapılır.