667 Sayılı KHK ile Kapatılan Üniversitelerden Üniversitemize Yerleşen Y.L./Doktora Öğrencilerin Öğrenim Ücretleri Hakkında

667 sayılı KHK ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarından Üniversitemize yerleştirilen Yüksek Lisans ve Doktora programı T.C. vatandaşı ile yabancı uyruklu öğrencilerin ödeyecekleri eğitim – öğretim ücretleri yeni belli olduğundan, 30/12/2016 tarihine kadar öğrenim ücretlerini yatırabileceklerdir. Ücretlerin tahsili OBİSİS sisteminde ilgili öğrencilerin borç bilgilerinin oluşturulmasından sonra yapılacaktır. Ödeme yapabilmeniz için OBİSİS sisteminizdeki borç bilgisinin oluşması gerekmektedir.

Ödenecek ücretlerin tespitinde öğrencilerin 2015-2016 eğitim – öğretim yılına ait ödemlerini; banka dekontu, makbuz, hesap ekstresi veya pos cihazları tarafından üretilen belgelerle kanıtlamaları halinde, belgeledikleri tutarın 2016 yılı Ağustos dönemi TÜFE artış oranının (% 8,05) uygulanması sonucunda hesaplanan tutar üzerinden yapılacaktır. Belge ile başvuruda bulunmayan öğrenciler, YÖK’ün belirlemiş olduğu ekteki tabloda bulunan öğrenim ücretlerini yatıracaklardır.

2016-2017 eğitim – öğretim yılı ödeme listesi