2022 Zorunlu Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerden Üniversitemize yerleşenlerin kayıt işlemleri

2022 Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirme sonucunda, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında Üniversitemiz yükseköğretim programlarına girmeye hak kazanan adayların  kesin kayıt işlemlerini 09-21 Aralık 2022 tarihleri arasında ÖBİSİS (Öğrenci Bilgi Sistemi) sisteminden yapabileceklerdir.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümüne yerleşen adayların kayıtları ÖBİSİS (Öğrenci Bilgi Sistemi) üzerinden ön kayıt şeklinde yapılacaktr. Adaylar Sağlık Bilimleri Fakültesi için aşağıda belirtilen kayıt adımlarını takip etmesi gerekmektedir.

Online kayıt sistemi (ÖBİSİS) üzerinden kaydımı nasıl yapabilirim?

Online kayıt sistemi üzerinden https://obisis.erciyes.edu.tr adresine girerek şifremi bilmiyorum sekmesinden şifre oluşturup “Online Kayıt” bölümünden kayıt yaptıracaklardır.

Kayıt yaptırdığınıza dair belge çıktısını (öğrenci belgesini) ÖBİSİS üzerinden alabilirsiniz.

OBİSİS üzerinden kayıt işleminin nasıl yapılacağı hakkında hazırlanan yardım doyasına ulaşmak için tıklayınız.

Online  (ÖBİSİS)    Sistemi  Üzerinden  Kayıt  Yaptıramayan  Adayların İzlemesi Gereken Yollar

Askerlik  durumu  nedeniyle  ÖBİSİS  sisteminden  kayıt  yaptıramayan erkek adayların bağlı bulundukları Askerlik Şubesinden alacakları “Yükseköğretime Kayıt Yaptırmasında Askerlik Yönünden Sakınca Yoktur” ibaresini içeren belge ile 2022 Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirme sonuç belgesinde belirtilen kayıt tarihinde Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

2022 Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirme sonucunda Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesine Yerleşen Öğrencilerimizin Dikkatine !!!

Kayıtlar Online kayıt sistemi (ÖBİSİS) üzerinden https://obisis.erciyes.edu.tr/ adresine girerek “yeni kayıt” bölümünden kayıt yaptıracaklardır.

Havacılık Yönetimi, Havacılık Elektrik Elektroniği ve Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümleri için İstenenler Belgeler:

1-)Adli Sicil Kaydı veya Adli sicil arşiv kaydı bulunmamak.

2-)Mesleğini icra etmesine engel oluşturacak bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/eksikliği, psikiyatri vb.)

• Raporlarını ve adli sicil kaydını e devletten alan öğrencilerimizin evraklarının asıllarını göndermelerine gerek yoktur.
  • Kayıt yapacak öğrencilerin yukarıda belirtilen iki belgenin taranmış halini havacilik@erciyes.edu.tr adresine mail olarak iletmeleri ve Asıllarını da Kargo ile Erciyes Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi A Blok Merkez Kampüs Talas Yolu 38039 Melikgazi/KAYSERİ adresine iletmeleri gerekmektedir.