2021-2022 Yabancı Uyruklu Öğrenci Ek Yerleştirme Sonuçları ve Kayıt Duyurusu

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Yabancı Uyruklu Öğrenci olarak Üniversitemizde okumak isteyen adayların başvuruları komisyonumuz tarafından değerlendirilmiş ve yerleştirme işlemi yapılmıştır. Üniversitemize yerleştirmesi yapılmış adaylara elektronik ortamda Kabul Mektubu gönderilecektir.

Yerleştirme Sonucunuzu https://obp.erciyes.edu.tr adresinden, başvuruda kullanmış olduğunuz kullanıcı adı ve şifrenizle öğrenebilirsiniz. 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) uyarınca liste açık olarak yayımlanmamaktadır.

2021-2022 Eğitim - Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabulü ile ilk yerleştirmede kayıt hakkı kazanan aday öğrenciler, ek yerleştirme işleminde kayıt hakkı kazansalar dahi kayıtları yapılmayacaktır.

Yurt dışından öğrenci kabulü işlemleri  sonucunda, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Üniversitemiz yükseköğretim programlarına girmeye hak kazanan adayların kesin kayıt  işlemleri

25 - 28 Ekim 2021 Perşembe Günü Saat 13.00'a kadar yapılacaktır.

(Kayıtlar Şahsen veya Resmi olarak vekalet verilen kişiler tarafından Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gelerek yapılacaktır.)

KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

1. Lise diplomasının aslı ve lise diplomasının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği veya Konsolosluğundan ya da Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığından alınacak "Denklik Belgesi",
  2. Sınav Sonuç  belgesinin aslı,
  3. Pasaportun aslı ve Türkçe‘ye çevrili noterden onaylı fotokopisi,
  4. Öğrenim vizesi alınmış pasaportun Türkçe’ye çevrili onaylı örneği (Öğrenim vizesini, Türkiye dışından gelen adaylar Türkiye’nin dış temsilciliklerinden almaları gerekir.)
  5. Uluslararası geçerliliği olan Yabancı Dil - Türkçe yeterlik belgesinin ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan onaylanmış aslı,
  6. İkametgâh tezkeresi,
  7. Yabancı Uyruklular Kimlik Numarası,
  8. 1 Adet 4,5x6,0 ebadında fotoğraf (Fotoğraflar son 6 ay içerisinde, ön cepheden çekilmiş ve adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalı.)

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

1. Kesin Kayıt Hakkı Kazanmış öğrenciler kesin kayıttan önce; Erciyes Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemine https://obisis.erciyes.edu.tr/ giriş yaparak şifremi bilmiyorum sekmesinden şifre oluşturup ÖN KAYIT YAPMALARI gerekmektedir. ONLINE ÖN KAYIT işleminin nasıl yapıldığına dair bilgiye erişmek için lütfen tıklayınız…
  2. Ön Kayıt İşlemleri yapıldıktan sonra, Kesin Kayıt için yukarıda belirtilen kayıtta istenilen belgelerin Şahsen Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına kayıt tarihleri içerisinde teslim edilmesi gerekmektedir.
  3. İlanda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.
  4. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.
  5. Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
  6. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
  7. T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) vatandaşlığından ayrıldıklarını belirten adayların T.C. vatandaşlığından ayrıldıklarına dair Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden alacakları belge ile durumlarını belgelemeleri gerekmektedir.