2021-2022 TÜRKİYE BURSLUSU OLARAK ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN KAYIT DUYURUSU

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Üniversitemiz yükseköğretim programlarında öğrenim görmek üzere “Türkiye Burslusu” statüsünde yerleştirilen adayların, kesin kayıt  işlemleri 20-30 Eylül 2021 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca yapılacaktır.

TÜRKİYE BURSLUSU ÖĞRENCİLERDEN İSTENEN BELGELER

1. Öğrenim vizesi alınmış pasaportun Türkçe’ye çevrili onaylı örneği (Öğrenim vizesini, Türkiye dışından gelen adaylar Türkiye’nin dış temsilciliklerinden almaları gerekir.)
  2. İkamet Tezkeresi onaylı örneği. (Daha önce Türkiye’de bulunan ve Göç Müdürlüklerinden alanlar)
  3. Lise diplomasının veya lise çıkış belgesinin Türkçe’ye çevrilmiş onaylı sureti ve lise diplomasının veya çıkış belgesinin aslı,
  4. Adayların lise diplomalarının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yada ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği’nden alınacak “Denklik Belgesi”
  5. Resmi Transkript (Not Dökümü): Adayların lisede aldıkları dersleri ve notlarını gösteren ve lise müdürlüğünce onaylanmış resmi transkript. Transkriptin ayrıca Türkçe’ye çevrilmiş onaylı örneği de kayıt sırasında verilecektir.
  6. 1 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR:

1-)  Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

2-)  Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.

3-)  Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

5-) Gerçeğe aykırı beyanda bulunan adaylar hakkında gerekli yasal işlemler yapılır.

6-) Türkiye Burslusu Öğrencilerin kesin kayıtları 20-30 Eylül 2021 tarihlerinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca yapılacaktır.