2020-2021 TÜRKİYE BURSLUSU OLARAK ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN KAYIT DUYURUSU
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından, 2020-2011 eğitim-öğretim yılında Üniversitemiz yükseköğretim programlarında öğrenim görmek üzere yerleştirilen öğrencilerin kayıt işlemleri; 16-30 Ekim  2020 tarihleri arasında şahsen müracaat edecekler için  Üniversitemiz  Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında yapılacaktır. Ülkemize gelemeyecek durumda olan  öğrenciler ise burs@erciyes.edu.tr elektronik posta adresine kayıt için istenen belgelerini göndererek kayıt işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

TÜRKİYE BURSLUSU ÖĞRENCİLERDEN İSTENEN BELGELER

1- Öğrenim vizesi alınmış pasaportun Türkçe’ye çevrili onaylı örneği (Öğrenim vizesini, Türkiye dışından gelen adaylar Türkiye’nin dış temsilciliklerinden, Türkiye’de bulunan adaylar ise İl Emniyet Müdürlüklerinden alabilirler),
2- İkamet Tezkeresi onaylı örneği. (Daha önce Türkiye’de İkamet Tezkeresi alan öğrenciler için)
3- Lise diplomasının veya lise çıkış belgesinin Türkçe’ye çevrilmiş onaylı sureti ve lise diplomasının veya çıkış belgesinin onaylı örneği,
4- Adayların lise diplomalarının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yada ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği’nden alınacak “Denklik Belgesi”
5- Resmi Transkript (Not Dökümü): Adayların lisede aldıkları dersleri ve notlarını gösteren ve lise müdürlüğünce onaylanmış resmi transkript. Transkriptin ayrıca Türkçe’ye çevrilmiş onaylı örneği de kayıt sırasında verilecektir.
6- 1 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR:
1-)  Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
2-) Gerçeğe aykırı beyanda bulunan adaylar hakkında gerekli yasal işlemler yapılır.