2020-2021 GÜZ DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ (GANO İLE) YEDEK KAYIT BAŞVURU SONUÇLARI

2020-2021 GÜZ DÖNEMİ KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ (GANO İLE) YEDEKTEN KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİ BAŞVURU SONUÇLARI

AÇIKLAMALAR

1. Kesin Kayıt Hakkı Kazanmış Öğrenciler, halen öğrencisi oldukları üniversiteden “Yatay Geçişine Engel Bir Durum Olmadığına Dair Belge” alarak Üniversitemize ibraz etmek zorundadırlar.
  2. Kesin Kayıt Hakkı Kazanmış Öğrencilerin Kayıt Tarihleri aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Kesin Kayıt hakkı kazanan aday Kayıt Tarihinde kaydını yaptırmadığı takdirde kayıt hakkını kaybedecek, hiçbir hak iddia edemeyecektir.
  3. Kesin Kayıt Hakkı Kazanmış öğrenciler kesin kayıttan önce; Erciyes Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemine https://obisis.erciyes.edu.tr/ giriş yaparak şifremi bilmiyorum sekmesinden şifre oluşturup ÖN KAYIT YAPMALARI gerekmektedir. Ön Kayıt İşlemleri yapıldıktan sonra, Kesin Kayıt için aşağıda belirtilen kayıtta istenilen belgelerin Şahsen veya Posta aracılığı ile Öğrenci İşleri merkezine kayıt tarihleri içerisinde teslim edilmesi gerekmektedir.  Postadaki gecikmeler ve ilanda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.  ONLINE ÖN KAYIT işleminin nasıl yapıldığına dair bilgiye erişmek için lütfen tıklayınız…
  4. Bilgi ve belgeler tarafımızca kontrol edilecektir. Bilgi ve belgelerinde eksik olmayan adayların kesin kayıt onayları tarafımızca verilecektir. Eksik belgesi olan adayların kayıtları onaylanmayacak ve kayıt hakkını kaybedecek, hiçbir hak iddia edemeyecektir.

Erciyes Üniversitesi 2020-21 Güz yarıyılı kurumlararası yatay geçiş yedekten kayıt hakkı kazanan adaylara ait sonuçlar için tıklayınız.

--Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) gereği listelerde bilgiler * ile kısıtlanmıştır.

Kayıt Tarihleri : 08/10/2020 - 09/10/2020

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER (İSTENİLEN BELGELER)

1. Bir adet vesikalık fotoğraf (Vesikalık fotoğrafınızı mektup zarfı içine koyunuz ve zarfın üzerine TC Kimlik Numaranızı, Adınızı ve Soyadınızı yazınız.)
  2. Halen öğrencisi olduğunuz üniversiteden alacağınız “Yatay Geçişine Engel Bir Durum Olmadığına Dair Belge”.
  3. Onaylı Not Çizelgesi-Transkript (Elektronik İmzalı ve/veya Islak İmzalı) / (İntibak İşlemlerinde kullanılacak kayıtta teslim edilmeyecek.)
  4. Öğrencisi olduğunuz kurumdan aldığınız derslerin onaylı içerikleri (Halen kayıtlı olduğunuz Üniversitenin Web sitesinden alınan çıktı) / (İntibak İşlemlerinde kullanılacak kayıtta teslim edilmeyecek.)
  5. Öğrencisi olduğunuz kurumdan alacağınız onaylı eğitim-öğretim planı (Halen kayıtlı olduğunuz Üniversitenin Web sitesinden alınan çıktı) / (İntibak İşlemlerinde kullanılacak kayıtta teslim edilmeyecek.)
  6. Üniversite sınavına girdiğiniz yıla ait ÖSYS Yerleştirme Belgesi (Bu belge özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara ve Meslek Yüksek Okulu programlarına başvuran adaylardan istenmemektedir.)
  7. Özel Yetenek Sınavı Yerleştirme Puanını gösterir, kayıtlı olduğunuz üniversiteden alacağınız onaylı belge (Bu belge sadece özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara başvuran adaylardan istenmektedir.)
  8. Özel Yetenek Sınavı En Yüksek Yerleştirme Puanını gösterir, kayıtlı olduğunuz üniversiteden alacağınız onaylı belge (Bu belge sadece özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara başvuran adaylardan istenmektedir.)
  9. Lise Diplomasının aslı ya da onaylı örneği (Bu belge sadece Meslek Yüksek Okulu programlarına başvuran adaylardan istenmektedir)
  10. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı Bahar döneminde %10’luk başarı dilimine girdiğinizi gösterir onaylı belge (Bu belge sadece ikinci öğretimde okumakta olup Üniversitemiz Normal Öğretim programlarına başvuran adaylardan istenmektedir.)
  11. Hazırlık sınıfında başarılı olduğunuza ya da Hazırlık sınıfından Muaf olduğunuza dair belge (Bu belge sadece zorunlu hazırlık sınıfı bulunan programlara başvuran adaylardan istenmektedir. Hazırlık sınıfı okumadıysanız ya da hazırlık sınıfında başarısız olduysanız bu belgeyi getirmek zorunda değilsiniz. Fakat belge getirmediğiniz takdirde başvurduğunuz programın başvurduğunuz sınıfında zorunlu hazırlık sınıfı var ise hazırlık sınıfına kaydınız yapılacaktır.) Öğrenciler Hazırlık Sınıfı Muafiyet İşlemleri için Üniversitemiz Yabancı Diler Yüksekokulu’nun http://ydyo.erciyes.edu.tr/ internet adresinden duyuruları takip etmesi gerekmektedir.
  12. Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi (Uçak Mühendisliği Bölümü hariç) bölümlerine kayıt için Sağlık Raporu “Herhangi bir hastalığı olmadığına dair düzenlenmiş tek hekim raporu” alınması ve kayıt esnasında teslim edilmesi gerekmektedir. (Kayıtlı olduğunuz Üniversiteye kayıt yaptırırken almış olduğunuz rapor tam teşekküllü resmi bir hastaneden eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmenizi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeliniz olmadığını belgeleyen heyet raporu ise Üniversitenizden bu belgenin onaylı kopyasını getirebilirsiniz.)
  13. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bölümlerinde uygulamaya yönelik bazı dersler ve stajlar özel ve resmi havacılık kuruluşlarının tesislerinde yapıldığından bu programı kazanan öğrencilere güvenlik soruşturması yaptırılacaktır. Güvenlik soruşturması olumsuz olan veya bu kuruluşların düzen ve disiplinine uymayan öğrenciler bu programlara devam edemezler.