2020-2021 GÜZ DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ (EK MADDE-1) SONUÇLARI

2020-2021 GÜZ DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ (EK MADDE -1) SONUÇLARI

AÇIKLAMALAR

1. Kesin Kayıt Hakkı Kazanmış (ASİL-KABUL) Öğrenciler, halen öğrencisi oldukları üniversiteden “Yatay Geçişine Engel Bir Durum Olmadığına Dair Belge” alarak Üniversitemize ibraz etmek zorundadırlar.
  2. Kesin Kayıt Hakkı Kazanmış (ASİL-KABUL) Öğrencilerin Kayıt Tarihleri aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Kesin Kayıt hakkı kazanan aday Kayıt Tarihinde kaydını yaptırmadığı takdirde kayıt hakkını kaybedecek, hiçbir hak iddia edemeyecektir.
  3. Kesin Kayıt Hakkı Kazanmış (ASİL-KABUL) öğrenciler kesin kayıttan önce; Erciyes Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemine https://obisis.erciyes.edu.tr/ giriş yaparak şifremi bilmiyorum sekmesinden şifre oluşturup ÖN KAYIT YAPMALARI gerekmektedir. Ön Kayıt İşlemleri yapıldıktan sonra, Kesin Kayıt için aşağıda belirtilen kayıtta istenilen belgelerin Şahsen veya Posta aracılığı ile Öğrenci İşleri merkezine kayıt tarihleri içerisinde teslim edilmesi gerekmektedir.  Postadaki gecikmeler ve ilanda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.
  4. Bilgi ve belgeler tarafımızca kontrol edilecektir. Bilgi ve belgelerinde eksik olmayan adayların kesin kayıt onayları tarafımızca verilecektir. Eksik belgesi olan adayların kayıtları onaylanmayacak ve kayıt hakkını kaybedecek, hiçbir hak iddia edemeyecektir.
  5. Önceki yıllarda Ek Madde-1 ile başka üniversiteye geçiş yapmış fakat Üniversitemize geri dönmek isteyen adayların sonuçları listede KABUL olarak belirtilmiştir.

DİKKAT: Zorunlu Hazırlık Sınıfı bulunan bölümlere başvuran adaylardan hali hazırda kayıtlı okudukları üniversitede iki yıl üst üste hazırlık sınıfında başarısız olanlar, açıklanan listede ASIL olarak bildirilmiş olsalar dahi kesin kayıt YAPTIRAMAYACAKLARDIR. Bu öğrencilerin ÖSYM'ye başvurarak Türkçe eğitim veren bir programa geçmeleri gerekmektedir.

2020-21 Güz yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçiş  Ek Madde-1  ile kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenci listesi için tıklayınız.

2020-21 Güz yarıyılı Önceki yıllarda Ek Madde-1 ile başka üniversiteye geçiş yaparak Üniversitemize geri dönmek isteyen öğrencilerden kabul edilen öğrencilere ait liste için tıklayınız.

Kayıt Tarihleri : 14/09/2020 - 18/09/2020

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER (İSTENİLEN BELGELER)

(Belgeler Şahsen veya Posta Yolu ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim edilecektir.)

1. Bir adet vesikalık fotoğraf (Vesikalık fotoğrafınızı mektup zarfı içine koyunuz ve zarfın üzerine TC Kimlik Numaranızı, Adınızı ve Soyadınızı yazınız.)

2. Halen öğrencisi oldukları üniversiteden “Yatay Geçişine Engel Bir Durum Olmadığına Dair Belge”.

3. Onaylı Not Çizelgesi-Transkript (Elektronik İmzalı ve/veya Islak İmzalı) / (İntibak İşlemlerinde kullanılacak kayıtta teslim edilmeyecek.)

4. Öğrencisi olduğunuz kurumdan aldığınız derslerin onaylı içerikleri (Halen kayıtlı olduğunuz Üniversitenin Web sitesinden alınan çıktı) / (İntibak İşlemlerinde kullanılacak kayıtta teslim edilmeyecek.)

5. LYS sonuç belgesi (Bu belge sadece LYS puanı ile başvuran adaylardın istenmektedir.)

6. LYS yerleştirme belgesi (Bu belge sadece LYS puanı ile başvuran adaylardın istenmektedir.)

7. DGS sonuç belgesi (Bu belge sadece DGS puanı ile başvuran adaylardın istenmektedir.)

8. DGS yerleştirme belgesi (Bu belge sadece DGS puanı ile başvuran adaylardın istenmektedir.)

9. Hazırlık sınıfında başarılı olduğunuza ya da Hazırlık sınıfından Muaf olduğunuza dair belge (Bu belge sadece zorunlu hazırlık sınıfı bulunan programlara başvuran adaylardan istenmektedir. Hazırlık sınıfı okumadıysanız ya da hazırlık sınıfında başarısız olduysanız bu belgeyi getirmek zorunda değilsiniz. Fakat belge getirmediğiniz takdirde başvurduğunuz programın başvurduğunuz sınıfında zorunlu hazırlık sınıfı var ise hazırlık sınıfına kaydınız yapılacaktır.) Öğrenciler Hazırlık Sınıfı Muafiyet İşlemleri için Üniversitemiz Yabancı Diler Yüksekokulu’nun http://ydyo.erciyes.edu.tr/ internet adresinden duyuruları takip etmesi gerekmektedir.

10. Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi (Uçak Mühendisliği Bölümü hariç) bölümlerine kayıt için Sağlık Raporu “Herhangi bir hastalığı olmadığına dair düzenlenmiş tek hekim raporu” alması gerekmektedir. (Kayıtlı olduğunuz Üniversiteye kayıt yaptırırken almış olduğunuz rapor tam teşekküllü resmi bir hastaneden eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmenizi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeliniz olmadığını belgeleyen heyet raporu var ise Üniversitenizden bu belgenin onaylı kopyasını getirebilirsiniz.)

11. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bölümlerinde uygulamaya yönelik bazı dersler ve stajlar özel ve resmi havacılık kuruluşlarının tesislerinde yapıldığından bu programı kazanan öğrencilere güvenlik soruşturması yaptırılacaktır. Güvenlik soruşturması olumsuz olan veya bu kuruluşların düzen ve disiplinine uymayan öğrenciler bu programlara devam edemezler.