2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME DUYURUSU

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

DERS KAYIT DÖNEMİNDE ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

ÖĞRENCİLERİMİZE ÖNEMLE DUYURULUR

2020-2021 eğitim-öğretim yılı Bahar Döneminde mazeret kayıtları yapılmayacaktır. Öğrencilerimizin ilan edilen tarih aralığında ders kayıtlarını yapmaları zorunludur.

Sadece ders kayıt haftasında ders kaydını tamamlayan öğrenciler için 3-5 Mart 2021 tarihlerinde Ders Ekleme veya Ders Silme işlemi yapılabilecektir.

• Öğrencilerimizin http://obisis.erciyes.edu.tr’den ders kayıtları servisini kullanarak dersleri seçmeleri, danışman onayına göndermeleri gerekmektedir.
  • Onaya gönderilen ders kayıtları, danışmanca onaylaması ile birlikte ders kayıt işlemi gerçekleşmiş olacaktır.
  • “Ders Kayıt Sistemi”ne nasıl girileceği ve nasıl kullanılacağı detaylı olarak  https://obisis.erciyes.edu.tr/Files/obisis_web_yardim.doc dokümanında açıklanmıştır.
  • İnternet üzerinden yapılan ve danışmanın onayladığı ders kaydı geçerli kabul edilecektir. Ayrıca bir evrak düzenlenmesine gerek yoktur. Öğrencinin ve danışmanın tüm yaptığı işlemler kaydedilmektedir.
  • Ders kayıt dönemi tarih aralığı dışında ders kaydı yaptırılamayacaktır. (mazeret ders kaydı olmayacaktır. Sadece ders ekleme ve silme yapılabilecektir) Öğrencilerin mağdur olmamaları için ders kayıt işlemlerini zamanında bitirmeleri gerekmektedir.
  • Öğrencilerimiz; vaktinde ders kaydı yaptırmadıkları takdirde, ilgili dönemde hiçbir öğrencilik hakları olmayacaktır.

Öğrencilerimiz, Katkı Payı / Öğrenim Ücretleri ödemelerini, T.C. Kimlik Numaralarını kullanarak,  Türkiye’nin her yerindeki Halk Bankası şubelerinden, Halk Bankası İnternet Bankacılığı veya banka kartı olmaksızın Halkbank ATM cihazlarını kullanarak yapabilirler. Her durumda da,  öğrencilerimiz işlem sonunda banka ödeme dekontunu almayı kesinlikle unutmamalıdır.

KAYIT YENİLEME TARİHLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HARÇ TABLOSUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN HARÇ TABLOSUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KAYIT TARİHLERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİ;

2020-2021 Bahar Dönemi Ders Kayıtlarında önce Katkı Payı / Öğrenim Ücreti (Harç) Ödemesi gereken öğrencilerimiz ödemelerini yapacaklar sonra ders kaydı yapacaklardır.

Ders kayıtları 22.02.2021 tarihinde başlayacak ve 02.03.2021 tarihinde bitecektir. Bu öğretim yılında mazeret kayıtları olmayacaktır. Sadece ders kayıt haftasında kaydını yapan öğrenciler için, 03.03.2021 ve 05.03.2021 tarihleri arasında ders silme/ekleme işlemi yapılabilecektir.

Ders kayıtları, farklı gruplara ayrılarak farklı saatlerde açılacaktır. *

22.02.2021 Pazartesi
1.Grup 10:00 ‘da Başlayacak
Makine Mühendisliği, Makine Mühendisliği(İÖ), Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği(İÖ), Endüstri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği(İÖ), İnşaat Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği(İÖ)

2.Grup 15:00 ‘da Başlayacak
Spor Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Seyrani Ziraat Fakültesi,Eczacılık Fakültesi,Tıp Fakültesi (Dönem VI öğrencileri hariç)

Edebiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mimarlık Fakültesi

23.02.2021 Salı
1.Grup 10:00 ‘da Başlayacak
Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği(İÖ), Gıda Mühendisliği, Gıda Mühendisliği(İÖ), Harita Mühendisliği, Harita Mühendisliği(İÖ), Tekstil Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Çevre Mühendisliği(İÖ), Biyomedikal Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği(İÖ), Mekatronik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği(İÖ), Malzeme Bilimi Mühendisliği, Malzeme Bilimi Mühendisliği(İÖ), Enerji Sistemleri Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği(İÖ), Endüstriyel Tasarım Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım Mühendisliği(İÖ)

Fen Fakültesi, İletişim Fakültesi, Eğitim Fakültesi

3. Grup 18:00 ‘de Başlayacak
Veteriner Fakültesi,Turizm Fakültesi,Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O.

24.02.2021 Çarşamba

2.Grup 15:00 ‘da Başlayacak
Güzel Sanatlar Fakültesi, Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri M.Y.O.

3. Grup 18:00 ‘de Başlayacak
Sivil Havacılık Yüksekokulu, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu,Diş Hekimliği Fakültesi,İlahiyat Fakültesi

25.02.2021 Perşembe
10:00 ‘da Başlayacak
Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü,Gevher Nesibe Genom ve Kök Hücre Enstitüsü

"Tüm grupların aynı anda serbest seçmeli dersleri seçebilmeleri için, Serbest seçmeli derslerin seçimi 25.02.2021 saat 10:00 da başlatılacaktır; Serbest Seçmeli ders alacak olan öğrenciler ders kaydını Serbest Seçmeli dersini de seçtikten sonra Danışman onayına gönderecektir.