2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıt Döneminde Öğrencilerin Yapması Gereken İşlemler

ÖĞRENCİLERİMİZE ÖNEMLE DUYURULUR

1-) 2014-2015 eğitim-öğretim yılı Bahar  Döneminde mazeret kayıtları yapılmayacaktır. Öğrencilerimizin ilan edilen tarih aralığında ders kayıtlarını yapmaları zorunludur.

Sadece ders kayıt haftasında ders kaydını tamamlayan öğrenciler için bir sonraki hafta Ders Ekleme veya Ders Silme işlemi yapılabilecektir.

2-)   2014-2015 Bahar dönemi ders kayıtlarında önce dersler seçilecek sonra 23 Mart 2015 - 03 Nisan 2015 tarihleri arasında Katkı Payı / Öğrenim Ücreti ( Harç ) ödemesi gereken öğrencilerimiz bu ödemelerini yapacaklardır.

Katkı Payı / Öğrenim Ücreti ( Harç ) ödemesi gereken öğrencilerimiz 03 Nisan 2015 Cuma günü mesai saati bitimine kadar ödemelerini yapmamaları durumunda ders seçimleri iptal edilecektir.

• Öğrencilerimizin http://obisis.erciyes.edu.tr’den ders kayıtları servisini kullanarak dersleri seçmeleri, danışman onayına göndermeleri gerekmektedir.
  • Onaya gönderilen ders kayıtları, danışmanca onaylaması ile birlikte ders kayıt işlemi gerçekleşmiş olacaktır.
  • İnternet üzerinden yapılan ve danışmanın onayladığı ders kaydı geçerli kabul edilecektir. Ayrıca bir evrak düzenlenmesine gerek yoktur. Öğrencinin ve danışmanın tüm yaptığı işlemler kaydedilmektedir.
  • Ders kayıt dönemi tarih aralığı dışında ders kaydı yaptırılamayacaktır. (mazeret ders kaydı olmayacaktır. Sadece ders ekleme ve silme yapılabilecektir) Öğrencilerin mağdur olmamaları için ders kayıt işlemlerini zamanında bitirmeleri gerekmektedir.
  • Öğrencilerimizin Katkı Payı / Öğrenim Ücretlerini ödemedikleri takdirde, ders kayıtları iptal edilerek  ilgili dönemde hiçbir öğrencilik hakları olmayacaktır.
  • Öğrencilerimiz, Katkı Payı / Öğrenim Ücretleri ödemelerini, T.C. Kimlik Numaralarını kullanarak,  Türkiye’nin her yerindeki Halk Bankası şubelerinden, Halk Bankası İnternet Bankacılığı veya banka kartı olmaksızın Halk Bank ATM cihazlarını kullanarak yapabilirler. Her durumda da,  öğrencilerimiz işlem sonunda banka ödeme dekontunu almayı kesinlikle unutmamalıdır.
  • Güz döneminden katkı payı/öğrenim ücreti alacağı olup, iade istemeyen öğrencilerin alacaklı miktarı kadar Bahar dönemi katkı payı/öğrenim ücreti miktarından düşürülecek kalan miktar tahsil edilecektir.

2014-2015 BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ